Σελίδες

Καλωσορίσατε στο e-ξενοδοχείο μας. Δείτε πως δουλεύουμε τι προσφέρουμε με ποιους και πως συνεργαζόμεθα. Θεωρούμε ότι η κάθε λεπτομέρεια περί αυτού και η επανάληψη έχει σημασία. Οι φωτογραφίες του περιβάλλοντος είναι δικές μας. Το Nestorion Hotel το αγαπάμε και το αγαπάνε. Κυλήστε τη μπάρα των περιεχομένων να δείτε τη θεματογραφία σε πολλά επίπεδα όπως : operation, sales, business, social. Η θεματολογία του ξενοδοχείου Nestorion Hotel αποτελεί άριστο αντικείμενο σύναψης σχέσεων και διαδράσεων με στόχο την προσέλκυση νέας πελατείας. Εφ' εξής το μέλλον κάθε επιχείρησης βαδίζει παράλληλα με την διαδικτυακή πολυεπίπεδη προβολή της!

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Η Ρέα της Μυθολογίας... and Hotel Nestorion at Palaio Faliro

See Nestorion/ nearby nice gently hotel !/Ας τρέξουμε λίγο και μέσα από το όμορφο εγχειρίδιο της Ντόρας Παπαιωάννου εκδόσεις ΙΣΤΡΟΣ (βιβλία σε απλά ελληνικά) για να δούμε ποια ήταν η Ρέα! "Πρώτα έγινε το Χάος, έπειτα η Γαία και ο 'Ερως, ο πιό ωραίος από όλους τους θεούς. Από το Χάος γεννήθηκαν το Έρεβος και η Νύχτα. Η Νύχτα ενώθηκε ερωτικά με το 'Ερεβος και γέννησε τον Αιθέρα και την Ημέρα. Η Γαία γέννησε ίσο με αυτήν τον Ουρανό και μετά τα όρη και τον Πόντο. Ενώθηκε ερωτικά με τον Ουρανό και γέννησε τους δυνατούς Τιτάνες, τις όμορφες Τιτανίδες, αλλά και τους φοβερούς Κύκλωπες, που είχαν μόνο ένα μάτι, και τους Εκατόγχειρες, που είχαν εκατό χέρια και πενήντα κεφάλια.  Ο Ουρανός ήταν σκληρός πατέρας και μόλις η  Γαία γεννούσε τα παιδιά τους, τα έβαζε βαθιά μέσα της και δεν τα άφηνε να βγουν στο φως. Η Γαία ήταν πολύ δυστυχισμένη και ζήτησε βοήθεια από το μικρότερο γιό της, τον Τιτάνα Κρόνο. Του έδωσε ένα δρεπάνι και του είπε να περιμένει. Όταν αργά την νύχτα ήρθε ο Ουρανός κι αγκάλιασε τη Γαία, ο Κρόνος με το δρεπάνι έκοψε τα γεννητικά όργανα του πατέρα του.

Αίμα κύλησε από την πληγή στη γη. Η Γαία το δέχτηκε και γέννησε τις Ερινύες, του Γίγαντες και τις Νύμφες Μελίες. Τα γεννητικά  του Ουρανού, που ο Κρόνος έριξε στη θάλασσα, ταξίδευαν για πολύ καιρό πάνω στα κύματα. Γύρω τους σχηματίστηκε λευκός αφρός. Πρώτα πλησίασαν στο νησί Κύθηρα κι έπειτα στο νησί Κύπρο. Εκεί γεννήθηκε η Αφροδίτη, που την είπαν έτσι γιατί βγήκε από τον αφρό. Ήταν πανέμορφη και όταν περπατούσε στη γη φύτρωνε χορτάρι. Ήταν η θεά της ομορφιάς, η θεά για τα χάδια, τα χαμόγελα, την ηδονή κι την ερωτική επιθυμία. Ο Έρως και ο Ίμερος (πόθος) έγιναν αμέσως ακόλουθοί της.

ΚΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΡΕΑ

Ο Κρόνος αφού έκοψε τα γεννητικά όργανα του πατέρα του Ουρανού, έγινε μεγάλος θεός στον Κόσμο. Ελευθέρωσε τ' αδέλφια του, του Τιτάνες και τις Τιτανίδες. αλλά κράτησε φυλακισμένους τους Κύκλωπες και τους Εκατόγχειρες. Πήρε για γυναίκα του την αδελφή του Ρέα, κι έκανε παιδιά μαζί της. Είχε μάθει όμως από τους γονείς του, τον Ουρανό και τη Γαία, πως ένα από τα παιδιά του θα έπαιρνε το θρόνο του. Γι αυτό μόλις γεννήθηκαν η Εστία, Η Δήμητρα, η Ηρα, ο Αδης και ο Ποσειδών τους κατάπιε.
Η Ρέα ήταν πολύ δυστυχισμένη  και όταν ήταν έγκυος στον Δία, παρακάλεσε την Γαία και τον Ουρανό να την βοηθήσουν. Εκείνοι της είπαν να πάει στην Κρήτη, να γεννήσει το παιδί και να δώσει στον Κρόνο να καταπιεί μια πέτρα. Γεννήθηκε λοιπόν ο Ζεύς. Η Ρέα πήγε στην Κρήτη, γέννησε τον Δία και τον έδωσε στις Νύμφες του βουνού Δίκτη. Οι Νύμφες έκρυψαν το  παιδί σε μια σπηλιά και το μεγάλωσαν με το γάλα της αίγας (κατσίκας Αμάλθεια"...
Απόσπασμα από το βιβλίο που μας αρέσει και σας συτήνουμε να διαβάσετε πολλές φορές :  
Ρέα :  Το όνομα της Ρέας είναι πιθανώς παραλλαγή του Ερα (γη) το κυριότερο πουλί της ήταν το περιστέρι, το κυριότερο ζώο της το βουνίσιο λιοντάρι. (πηγή Ρόμπερτ Γκρέϊβις) Έκδοση Πλειάς Ρούγκας Γ. Γενναδίου 1, Αθήνα τηλ. 210 38 28 199.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου