Άντισσα Λέσβου |
Επίσης, συνοδεύονται εξαιρετικά με λευκό κρασί όταν είναι κρύα, ενώ ζεστά με πιο σκληρό μαύρο κρασί. Τα λευκά τυριά καταναλώνονται κρύα και συνοδεύονται πολύ ωραία και ούζο. Το τυρί "ΟΡΔΥΜΝΟΣ" είναι ουζομεζές και τρώγεται καυτό. Το τουλουμοτύρι είναι ένα τυρί που διψάει για γάλα. Όταν είναι να το καταναλώσουμε, το βάζουμε σ' ένα τάπερ, το μαδάμε μ' ένα πιρούνι και του ρίχνουμε 50% γάλα πρόβειο καλοβρασμένο και πάντα κρύο. Το αφήνουμε έξω από το ψυγείο μέχρι να μας πήξει. Εάν δεν έχουμε γάλα μπορούμε να βάλουμε ζωντανό γιαούρτι πρόβειο. Το ανακατεύουμε και είναι έτοιμο. Συνοδεύεται με σταφύλι, καρπούζι, πεπόνι, ντομάτα. 'Όπως αναφέρει κι ο Απόστολος Ταμπάκης, μελετητής γάλακτος και δάσκαλός μου στο βιβλίο του: "Το λαδοτύρι σερβίρεται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος κι όχι κατ' ευθείαν από το ψυγείο, γιατί έτσι αναδεικνύεται η πολύ πλούσια γεύση του και το ωραίο άρωμα του. Το τουλούμι έδινε στο τυρί άλλη χάρη, μεγαλύτερη διάσταση γεύσης κι αρώματος. Όταν θέλαμε παλιότερα να υποδείξουμε μια υπεράνω σύγκριση ποιότητας λέγαμε "Θεός με τουλουμοτύρι" Σας γνωρίζουμε ακόμα πως φτιάχνουμε με παραγγελία το τυρί "ΟΡΔΥΜΝΟΣ" σε φόρμα, ειδικό τυρί για σαγανάκι ανθότυρο νωπό και ξερό, φέτα πρόβειο και γίδινη, μανούρι που ήταν κάποτε το τυρί της αριστοκρατίας, τραχανά και λαδοκάσερο. Τέλος, για τους φίλους και πελάτες Αθηναίους και Θασσαλονικείς, μπορούν να αποσταλούν κατ' οίκον".
(*) Βραδιά η οποία έλαβε χώρα στο Ξενοδοχείο Nestorion Hotel, Πεντέλης 8, Παλαιό Φάληρο. τηλ 210 9420820 e-mail : info@nestoriohotel.gr or nestorionhotel.sales@gmail.com με ποτά, Ούζο, Βότκα και Ουίσκυ. Αναμένεται επανάληψη το ταχύτερο δυνατόν γιατί όπως μας λέει ο Κωσταντίνος Τσικνής (**) το Ουίσκυ ζητάει επειγόντως και επιμόνως το φίλο το Λαδοτύρι! Φυσικά δεν μπορούμε να μην ευχαριστήσουμε για την φιλοξενία και χορηγία της "Νεστόριας" βραδιάς το κ.Ευστράτιο Σαρρή!...
Χρήστος Ρουμελιώτης
Nestorion Hotel/ 30-10-2013
Πεντέλης 8, Παλαιό Φάληρο Αθήνα
Στράτος Σαρρής και Κώστας Τσικνής |
Γνήσιο Λαδοτύρι |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου