Σελίδες

Καλωσορίσατε στο e-ξενοδοχείο μας. Δείτε πως δουλεύουμε τι προσφέρουμε με ποιους και πως συνεργαζόμεθα. Θεωρούμε ότι η κάθε λεπτομέρεια περί αυτού και η επανάληψη έχει σημασία. Οι φωτογραφίες του περιβάλλοντος είναι δικές μας. Το Nestorion Hotel το αγαπάμε και το αγαπάνε. Κυλήστε τη μπάρα των περιεχομένων να δείτε τη θεματογραφία σε πολλά επίπεδα όπως : operation, sales, business, social. Η θεματολογία του ξενοδοχείου Nestorion Hotel αποτελεί άριστο αντικείμενο σύναψης σχέσεων και διαδράσεων με στόχο την προσέλκυση νέας πελατείας. Εφ' εξής το μέλλον κάθε επιχείρησης βαδίζει παράλληλα με την διαδικτυακή πολυεπίπεδη προβολή της!

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Κέντρο Επισκεπτών Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» : Find hotel Nestorion nearby

Remember Nestorion/ nearby nice gently hotel!Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΙΑΦΚΟΥ (Ελευθεροτυπία)/ : Ενας χώρος πανάλαφρος, διάφανος, χώρος φωτός είναι το Κέντρο Επισκεπτών στο χώρο του εργοταξίου στον παλιό Ιππόδρομο, όπου σταδιακά θα βλέπουμε να ορθώνονται τα κτήρια της νέας Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της νέας Εθνικής Βιβλιοθήκης αλλά και ένας απρόσμενος... λόφος.
Ενας χώρος, που, όπως ανακοίνωσε χθες ο Γιάννης Τροχόπουλος, διευθύνων σύμβουλος και γενικός διευθυντής του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», ανοίγει τις πύλες του για το κοινό από σήμερα.
Ηταν τον Μάρτιο όταν ο Αγις-Παναγιώτης Μουρελάτος και ο Σπύρος Γιωτάκης, δύο νέοι Ελληνες φοιτητές Αρχιτεκτονικής, ανακηρύχθηκαν από τον σχεδιαστή του ΚΠΙΣΝ Ρέντζο Πιάνο νικητές στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό για το Κέντρο Επισκεπτών. Με το χρονοδιάγραμμα να μην ξεφεύγει ούτε μέρα, χθες στην παρουσίαση του Κέντρου η θέα ήταν ανοιχτή από την Ακρόπολη ώς την Καστέλα και βέβαια προς το εργοτάξιο, που απλώνεται εμπρός του. Για Nestorion κράτηση εδώ


Σκοπός του Κέντρου είναι να δώσει σε πολίτες όλων των ηλικιών τη δυνατότητα να ενημερωθούν για το ΚΠΙΣΝ και να μάθουν περισσότερα για το μελλοντικό του ρόλο, την ιστορία και τη δομή του. Παράλληλα, να αποτελέσει χώρο πολιτιστικών και εκπαιδευτικών δράσεων και εκδηλώσεων προσβάσιμων στο πλατύ κοινό.
Κατασκευάστηκε σε σχέδια δύο φοιτητών Αρχιτεκτονικής: του Αγι-Παναγιώτη Μουρελάτου και του Σπύρου Γιωτάκη Τέσσερις είναι οι θεματικές γωνιές στο εσωτερικό του, όπου διαδραστικές οθόνες μεταφέρουν το κοινό στις καλλιτεχνικές προοπτικές της Λυρικής, την ερευνητική και κοινωνική διάσταση της Εθνικής Βιβλιοθήκης, καθώς και την περιβαλλοντική ταυτότητα του Πάρκου που θα δημιουργηθεί. Η τέταρτη και τελευταία γωνιά είναι αφιερωμένη στα παιδιά και επικεντρώνεται στη σταδιακή αλλά και διαδραστική γνωριμία τους με αυτό.
Παρόντες στη χθεσινή συνέντευξη τύπου, οι δυο νεαροί σχεδιαστές του κτηρίου θυμήθηκαν με συγκίνηση πόσο νερό έχει κυλήσει στ' αυλάκι από την εποχή που στο ραδιόφωνο άκουσαν την αναγγελία για το διαγωνισμό μέχρι την υλοποίηση των σχεδίων τους.
«Συμμετείχαμε σε μια δημιουργική διαδικασία ανταλλαγής ιδεών. Η εργασία μας απέδωσε ένα πραγματικό έργο, που η εικόνα του άλλαζε από μέρα σε μέρα ενώ προχωρούσε προς την πλήρη του υλοποίηση. Αυτό που τώρα έχει σημασία είναι το πώς θα το βιώσει ο κόσμος», είπαν.
«Σχεδιάσαμε μια σειρά από διαδραστικές εμπειρίες. Το κοινό μπορεί να ανοίγει, να σηκώνει, να πιέζει, να ανακαλύπτει», είπε η Ερατώ Κουτσουδάκη που με την ομάδα της ανέλαβε την εσωτερική διαμόρφωση του Κέντρου. Και πράγματι, κάθε μία από τις αναφερόμενες παραπάνω θεματικές γωνιές δίνει τη δυνατότητα της ανακάλυψης και της αποκάλυψης. Κρύβει μυστικά αλλά και παιχνίδια.
Κατασκευάστηκε σε σχέδια δύο φοιτητών Αρχιτεκτονικής: του Αγι-Παναγιώτη Μουρελάτου και του Σπύρου Γιωτάκη Ο Γιάννης Τροχόπουλος παίρνοντας το λόγο αναφέρθηκε αρχικά σ' ένα μακροπρόθεσμο έργο του Ιδρύματος που, με τίτλο «Επαννεκίνηση και ενίσχυση νέων», έρχεται να προσθέσει 100 εκατ. ευρώ στα άλλα τόσα που έχουν δοθεί για την αντιμετώπιση της νεανικής ανεργίας στη χώρα μας.
«Σε αυτή την κατεύθυνση, και παράλληλα με την έναρξη της λειτουργίας του Κ.Ε., αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε ανοιχτές οργανωμένες επισκέψεις στο εργοτάξιο του ΚΠΙΣΝ για το κοινό, με στόχο να παρέχουμε άμεση ενημέρωση στους πολίτες για την εξέλιξη του έργου» είπε. Επιπλέον, το Κέντρο θα αποτελέσει έναν χώρο εκπαίδευσης, δημιουργικότητας και πειραματισμού για τα ευρύτερα κοινωνικά στρώματα της χώρας, που θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε ψυχαγωγικές δραστηριότητες και εκπαιδευτικά σεμινάρια. Ηδη, σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, προγραμματίζονται επισκέψεις/ξεναγήσεις σχολείων».

Η σχέση του ξενοδοχείου Nestorion και το Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος"/

Το ξενοδοχείο Nestorion/ βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το ίδρυμα στην Πλευρά του Παλαιού Φαλήρου, Πεντέλης 8, τη΄+30 210 94 20 820, e-mail: info@nestoriohotel.gr/ Φυσικό ήταν οι Τεχνικές Εταιρείες που απασχολούν στελέχη και ειδικό προσωπικό από το εξωτερικό να αναζητήσουν στέγη στη γύρω περιοχή και να βρούν ιδανικό κατάλυμα στο Nestorion/ Το ξενοδοχείο Nestorion σε απόσταση αναπνοής ευθεία και μέσω υπόγειας πεζοδιάβασης κάτω από την Λεωφόρο Συγγρού απέχει 200 μέτρα ή 1,7 χιλιόμετρα μέσω Κατσώνη από Αμφιθέας και Πεντέλης με αυτοκίνητο ή 2,7 χιλιόμετρα μέσω παραλιακής, Γεφύρας και Ζεφύρου.

Προβολή μεγαλύτερου χάρτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου