Σελίδες

Καλωσορίσατε στο e-ξενοδοχείο μας. Δείτε πως δουλεύουμε τι προσφέρουμε με ποιους και πως συνεργαζόμεθα. Θεωρούμε ότι η κάθε λεπτομέρεια περί αυτού και η επανάληψη έχει σημασία. Οι φωτογραφίες του περιβάλλοντος είναι δικές μας. Το Nestorion Hotel το αγαπάμε και το αγαπάνε. Κυλήστε τη μπάρα των περιεχομένων να δείτε τη θεματογραφία σε πολλά επίπεδα όπως : operation, sales, business, social. Η θεματολογία του ξενοδοχείου Nestorion Hotel αποτελεί άριστο αντικείμενο σύναψης σχέσεων και διαδράσεων με στόχο την προσέλκυση νέας πελατείας. Εφ' εξής το μέλλον κάθε επιχείρησης βαδίζει παράλληλα με την διαδικτυακή πολυεπίπεδη προβολή της!

Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Φάληρο : Αξιοποίηση των υπαρχόντων υποδομών και ήπια ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων πχ θαλάσσιου τουρισμού

Το Ακταίον του μεσοπολέμου
Από το ευαγγέλιο της περιηγητικής Ελλάδος του Κώστα Ουράνη "Ταξίδια στην Ελλάδα" εκδόσεις Εστίας ανακαλύπτουμε ότι ο ανεπανάληπτος δημοσιογράφος συγγραφέας είχε πετάξει με υδροπλάνο "από το Φάληρο εις τας Πάτρας μέσα σε μία ώρα..." Απίστευτο αλλά αληθινό έχει συμβεί στα χρόνια του μεσοπολέμου ακριβώς πότε δεν αναφέρεται. Ο Κώστας Ουράνης μεθάει από την απέραντη γαλανή σιγή του αιθέρα, από το διάστημα και απογειώνει το ενδιαφέρον του αναγνώστη να μυηθεί στα αισθήματα που νιώθει και τις εντυπώσεις που λαμβάνει από ένα πρώιμο ρομαντικό και συναρπαστικό ταξίδι με εφαλτήριο τη Φαληρική Θάλασσα.

Το Φάληρο στα χρόνια του μεσοπολέμου γνώρισε στιγμές δόξης με εγκαταστάσεις προσθαλάσσωσης και αποθαλάσσωσης υδροπλάνων, υποδοχής ξένων σε πανέμορφα ξενοδοχεία, όπως το Ακταίον, καθώς και περιόδους κοσμοπολιτισμού λόγω και ηλεκτρικού σιδηροδρόμου με το οποίο είχαν πρόσβαση οι Αθηναίοι στη θάλασσα για λουτρά και διασκέδαση.


Το Ακταίον και τα άλλο πολυτελές ξενοδοχείο Grand Hotel Phalere και άλλα σημαντικά κτίσματα όπως το θέατρο μετά το πόλεμο εγκαταλείφθηκαν και και τελικά κατεδαφίστηκαν, η περιοχή άλλαξε ριζικά και πήρε τη μορφή που σήμερα όλοι γνωρίζουμε με το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ΣΕΦ, το νεοαναγειρόμενο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ΚΠΙΣΝ, το Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο Tae Kwon Do του Παλαιού Φαλήρου και τις εγκαταστάσεις του εμπορικού κέντρου Faliro Village Word.

Η συνέχεια αναγγέλλεται (μαθαίνουμε) να δοθεί με μεγάλα έργα στο τμήμα αυτό, ελπίζουμε ήπιας μορφής, για την παραπέρα ανάπλαση  και την ενίσχυση της οικονομικής και τουριστικής ζωής της ιστορικής αυτής περιοχής. Φυσικά για τα ήδη υπάρχοντα σημειώσουμε ότι χρειάζονται φροντίδα, συντήρηση, νοικοκυριό, οργάνωση και παραπέρα αξιοποίηση. Τα νέα έργα άν γίνουν να εντάσσονται σε ένα γενικότερο σχέδιο ανάπτυξης της Αθήνας με προτεραιότητες και να μην είναι έργα βιτρίνας.

Χρίστος Ρουμελιώτης
2/3/2014
Στο επόμενα : Μαρίνα Φλοίσβου, Ταε Κβο Ντο, Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Π. Φαλήρου (νεοαναγειρόμενο), ΚΠΙΣΝ, Ποσειδώνια 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου